Момичетата от „Евмолпея“ представят Пловдив на фестивал в Екатеринбург

 

„Седнало е Джоре дос“, „Ой шопе, шопе“, „Трендафилчето-карамфилчето“ огласиха Цар-Симеоновата градина и фонтана пред общината вчера. Детска девическа формация  “Евмолпея“ пристигна там с песен и събра погледите на малки и големи. Тя се снима с вестник „Марица“ за късмет преди заминаването си за Екатеринбург, където между 26 и 30 април ще се проведе фестивалът „Земята – наш общ дом“. Мениджърът на състава Ганка Янкова намира в брой от месец януари рубриката ни за градовете побратими на тема „По какво си приличат Пловдив и Екатеринбург“ и решава да я използва за талисман на пътуването.

Детска девическа формация „Евмолпея“ участва в едно от най-авторитетните и значими музикални събития в Екатеринбург – 16-ия международен фестивал за музикално творчество „Земята – наш общ дом“. Той се провежда през две години и обединява младежкото творчество от цял свят. В него са взели участие над 40 страни и над 350 творчески колектива. За пръв път в него ще участва състав от България.

„Не мога да опиша вълнението на децата. Това е съвсем различна култура. Били сме в цяла Европа, но в Русия стъпваме за пръв път“, казва Ганка Янкова.

 

Автор: Теодора БОЖКОВА
Източник: в-к Марица